Oman kahvilan perustaminen

Ikioman kahvilan perustaminen lienee monen kakkupaakarin unelma. Mikä olisikaan sen parempaa, kuin bisneksen ja harrastuksen yhdistäminen yhdeksi ja samaksi kokonaisuudeksi? Kahvilan perustaminen on kyllä hyvä ajatus, mutta se vaatii yrittäjältä paljon. Tässä artikkelissa on listattu asioita, jotka ainakin pitäisi hoitaa kuntoon ennen kuin toteuttaa unelmansa ja perustaa ikioman kahvilan.

Ovatko raha-asiat kunnossa?

Ensimmäinen asia, josta on pidettävä huolta, on tietenkin talous. Onko sinulla tarpeeksi pääomaa oman kahvilan perustamiseen? Jos vastasit ei, sinun on haettava rahoitusta muualta. Harvemmalta löytyy taskustaan kymmeniä tai jopa satoja tuhansia euroja. Tämä on kuitenkin realistisesti se summa, joka oman kahvilan perustamiseen kuluu. Saatko vaikkapa sukulaisiltasi lainan, voi joudutko sittenkin hakemaan pankista lainaa? Kätevin tapa lienee Qred.com yrityslainan hakeminen. Sen avulla toteutat unelmasi hetkessä, ja sinulla on ikioma kahvila nopeammin kuin huomaatkaan!

Mistä tilat unelmien kahvilalle?

Kahvila vaatii hattaranpinkkien unelmien lisäksi myös konkreettisia tekoja. Oletko miettinyt, minne tulet kahvilasi tilallisesti perustamaan? Tuleeko se jonkin toisen yrityksen yhteyteen? Vai olisiko kauppakeskuksen sisällä kahvilalle hyvä sijainti, joka tuo paljon asiakkaita takuuvarmasti? Yksi vaihtoehto on täysin erillisen tilan ostaminen tai vuokraaminen omaa kahvilaa varten.

Eri tyyppisillä tiloilla on kaikilla omat puolensa ja ne sopivat eri käyttötarkoituksiin. Jos haet privaatimpaa ja tunnelmallisempaa tilaa, niin yksityinen ja erillinen rakennus tai tupa sopinee tarkoitukseen parhaiten. Silloin se kannattaa ostaa täysin omaksi: siinä tapauksessa voit tehdä siitä täysin oman näköisen ja voit päättää sisällä ja ulkoa tehdyt pintaratkaisut vailla vuokraisännän käskyjä. Jos haluat perustaa yleisömagneetin, helpoin tapa on todennäköisesti vuokrata tila ruuhkaisesta ostoskeskuksesta. Tällöin tunnelmaa ei liioiksi ole, mutta asiakkaita sitäkin enemmän. Väsyneille shoppailijoille maistuu varmasti vastajauhettu kahvi ja kylkeen ehkä maistuva kakkupalakin.

Tiedätkö, miten saat asiakkaita?

Yksi jokaisen yrittäjän suurimmista haasteista on jatkuvasti kasvavilla markkinoilla pärjääminen. Varsinkin yksityisten pienyrittäjien voi olla haastavaa pärjätä kilpailussa jättiketjuja vastaan varsinkin hintojen suhteen. Tätä voi kuitenkin kompensoida monin keinoin, kuten ainutlaatuisella laadulla ja upealla ja hymyileväisellä asiakaspalvelulla. Yksityisyrittäjä tekee työtä sydämellään, ja se onkin pienyritysten valtti.

Varsinkin alussa asiakkaita on kuitenkin houkuteltava rajulla markkinoinnilla. Tämä vaatii tietenkin kaikkien mahdollisten keinojen käyttöönoton: on markkinoitava niin suullisesti, printeillä kuin sosiaalisen median välitykselläkin. Varsinkin alussa hyvien tarjousten tekeminen on ensisijaisen tärkeää, koska ne inspiroivat ihmisiä kokeilemaan. Jos palvelun kokeilemisen yhteydessä käy ilmi myös hyvä laatu ja ensiluokkainen asiakaspalvelu, on asiakkaan takaisin tuleminen taattu.

Mitä tarjoilet?

Kun kaikki muut käytännön asiat ovat kunnossa, on aika miettiä asiakkaiden kestitsemistä. Oletko siis pohtinut, mitä kahvilassasi tarjoillaan? Todennäköisesti tarjolla on sellaisia herkkuja, jotka ovat bravuurisi ja joiden tekemisessä olet hyvä. Kannattaa muistaa, että parhaiten toimii aina suolaisen ja makean tasapaino. Kun itse menu on mietitty ja suunniteltu läpikotaisin, on aika miettiä toteutus sekä toteutuksen kustannukset. Se on tärkeä osa kahvilan perustamis- ja suunnitteluprosessia, sillä se on otettava huomioon rahoitusta hakiessa. Myös starttirahaa hakiessa tarkat kustannusarviot on oltava tiedossa.

Ei muuta kuin onnea oman unelman toteuttamiseen!