Kahvilan omistajan kannattaa asua liiketilan lähellä

Kahviloissa ympäröivä ilmapiiri ja tila ratkaisee tarjonnan ohella sen, viihtyvätkö asiakkaat pitkään paikalla. Usein kahviloissa sisustusta joudutaan muuttamaan ja tarjontaa päivittämään sen mukaan, minkälainen asiakaskunta kahvilassa on. Erityisesti silloin kun kahvila sijaitsee asuinalueella, määräytyy asiakaskunta hyvin paljon sen mukaan, minkälaisia ihmisiä alueella asuu.

Kahviloista tulee monille toinen olohuone, jossa on mukava istuskella työpäivän jälkeen rentoutumassa tai käydä viikonloppuisin tapaamassa ystäviä. Monet käyvät kahviloissa myös lounaalla tai tauolla. Suurissa kaupungeissa väestörakenne muuttuu lähes jatkuvasti ja siksi myös kahviloissa kannattaa varautua asiakaskunnan muutoksiin.

Pikaiset muutokset vaativat sitoutumista

Jotta kahvila olisi kannattava, on sen pysyttävä mukana trendeissä ja osattava tarjota sitä, mitä asiakkaat haluavat. Tämä ei välttämättä tarkoita viimeisimpiä uutuuksia, mutta kuitenkin sellaista, joka sopii senhetkisen asiakaskunnan tyyliin.

Asuminen itse liiketilan lähellä on siinä mielessä järkevää, että silloin kahvilassa vierailee säännöllisesti ja työmatka on lyhyt. Omaa asuntoa kannattaa etsiä kiinteistövälittäjän avulla esimerkiksi https://blok.ai/-sivustolta. Näin aikaa ei tarvitse kuluttaa liiaksi itse ja voi keskittyä kahvilan pyörittämiseen.

Kahvilan päivityksiä voi joutua tekemään usein nopeallakin aikataululla ja on hyvä, jos kahvilan omistaja tai näistä päivityksistä vastaava henkilö pystyy sitoutumaan tähän niin, että muutokset saadaan pois päiväjärjestyksestä. Kukaan tuskin haluaa käydä kahvilassa, joka on jatkuvassa remontissa.

Kun kahvilan toiminnasta vastaava henkilö asuu itse liiketilan lähellä voi hän sekä valvoa remonttia helposti, että myös tarkkailla asiakaskuntaa ja pohtia, olisivatko uudet muutokset mahdollisesti tarpeellisia. Näin kahvila pysyy mukana kehityksessä vaivattomammin ja työmatkoihin liittyvä stressi vähenee.