Sisusta kahvila kauniiksi

Kahvilan kalusteet ja muu sisustus on tärkeä osa kahvilan ilmettä ja viihtyisyyttä. Sisustus kannattaa suunnitella huolellisesti pitäen mielessä myös käytännön seikat, kuten asiakkaiden liikkuminen kahvilassa. Kahvilan perustamiseen liittyy toki myös monia muita asioita, joihin on syytä perehtyä ennen kahvilan avaamista. Rahoitus, liiketila, sisustus ja asiakaskannan löytäminen ovat kaikki yhtä tärkeitä osa-alueita kahvilaa perustaessa. Tarjoilut tulee miettiä omien taitojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kun liiketila ja rahoitus ovat tiedossa voi hyvin alkaa suunnitella kahvilan visuaalista ilmettä.

Kahvilan pinnat, kuten seinätapetit ja lattiat laitetaan usein ensimmäisenä kuntoon. Laajan tapettivalikoiman tarjoaa Kotitapetti, jonka asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa juuri oikean vaihtoehdon löytämisessä. Tapetit ja lattiat luovat perustan koko kahvilan tunnelmalle, joihin muu sisustus tulee sovittaa. Kahvilan ilmeellä saa luotua nopeasti pirteän ja energisen tunnelman tai vastaavasti rauhallisen ja rentouttavan tunteen asiakkaille. Pintojen lisäksi valittavana on kahvilan kalusteet, astiasto ja muut koriste-esineet. Harmoninen ilme tekee kahvilasta houkuttelevan ja tarvittaessa kannattaakin pyytää alan ammattilaisilta apua ilmeen suunnitteluun.

Kahvilan remontin rahoitus kannattaa suunnitella huolellisesti ennen aloittamista. Kulujen ylös kirjaaminen helpottaa hahmottamaan todellisia kokonaiskustannuksia. Remonttikulut voi rahoittaa esimerkiksi lainalla, jos omaa pääomaa remonttia varten ei ole riittävästi. Yrityslainan hakeminen käy nykypäivänä nopeasti ja helposti verkossa. Kaunis ja houkutteleva kahvilan sisustus maksaa itsensä nopeasti takaisin. Asiakkaat viihtyvät huomattavasti paremmin kahvilassa, jonka ilme miellyttää silmää. Kun remontti on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu, kestää se vuosia, eikä ylimääräisiä kuluja kahvilan sisustukseen liittyen synny pitkiin aikoihin.

Sisustus kannattaa miettiä yhteensopivaksi myös kahvilan toiminta-ajatuksen ja periaatteiden kanssa. Erilaiset teemakahvilat, kuten täysin vegaaniset tai tietyn maan ruokakulttuuriin perustuvat, ovat nykyään todella suosittuja. Teemakahviloissa kahvilan teema näkyy tarjoilujen lisäksi usein myös kahvilan sisustuksessa. Vegaaninen kahvila pyrkii luomaan ilmeellään maanläheistä tunnelmaa ja ranskalainen kahvila tähtää todennäköisesti puolestaan pariisilaiseen ilmeeseen. Oli suunta mikä tahansa, kannattaa kokonaisuus suunnitella tarkkaan, jotta se sopii tunnelmaan, viihdyttää asiakkaita ja kestää aikaa.