Kukapa ei olisi kuullut Pariisin korttelikahviloista! Matkailumainoksissa vuodesta toiseen voi nähdä kuvia keväisestä Pariisista, jossa kahvia voi nauttia kahvilan edustalla ahtailla kujilla. Cafe au lait eli maitokahvi ja croissantit ovat Pariisin kävijän suosikkivalinta kahvihetkelle.
Pariisilla on pitkä kahvilahistoria
Kuten muissakin Keski-Euroopan kaupungeissa, myös Pariisilla on pitkä historia kahvila- ja ravintolamaailmassa. Pitkän aikaa Pariisi on ollut kulttuurin Mekka, johon on vaellettu eri puolilta maailmaa. Suomalaiset taiteilijat ovat aina löytäneet tiensä Pariisiin. Erityisen vilkkaasti matkailua on ollut 1800-luvun loppupuolella ja 1900-luvun alussa , jolloin siellä kävivät taidemaalarit kuten Albert Edelfelt. 1920-luvulla kirjallinen polvi löysi Pariisin ilot ja riemut uudelleen. Kirjailijat ja nuoret runoilijat Olavi Paavolaisen johdolla viettivät aikaansa Pariisin katukahviloissa.
Kirjailijat suosivat Pariisin kahviloita
Kirjailijat ovat olleet Pariisin kahviloiden suurkuluttajia. Yhä edelleen Pariisista voi löytää kirjailijoiden suosimia kahviloita. Esim. Saint-German de Pres -niminen kahvila on tunnettu kirjailija Ernest Hemingwayn kantapaikkana. Cafe Flore puolestaan oli filosofi Jean-Paul Sartren ja hänen kirjailijapuolisonsa Simone de Beauvoirin suosikki. Seinen rannalla on paitsi kahviloita myös monia antikvariaatteja ja kirjapuoteja.
Pariisissa on myös paljon uudempia kahviloita, joissa voi kahvin lisäksi nauttia kirjoista ja niiden lukemisesta. Näissä uusissa kirjallisuusmyönteisissä kahviloissa yhdistyvät monen ranskalaisen kulttuurin ystävän mielestä Ranskan parhaat puolet: ihana kahvilatunnelma ja kirjallisuus.